Κατηγορίες
Uncategorized

ΤΕΣΤ

Στόχος των Κείμενων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Β΄ Γυμνασίου των Εκδόσεων Βολονάκη είναι να συμβάλει αποτελεσματικά στην οργάνωση της μελέτης του μαθήματος των Νέων Ελληνικών Κειμένων της Β΄ Γυμνασίου. Τα πλούσια σε ιδέες και κεντρικά νοήματα νεοελληνικά κείμενα που έχουν ενταχθεί στην καινούργια ύλη του σχολικού βιβλίου αποσκοπούν στην εξοικείωση του μαθητή με τον τρόπο γραφής, το ιδιαίτερο ύφος και τους προβληματισμούς της εποχής τόσο παλιότερων και σπουδαίων συγγραφέων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας –αλλά και ανώνυμων εκπροσώπων της δημοτικής ποίησης– όσο και νεότερων (της δεύτερης και τρίτης μεταπολεμικής γενιάς κυρίως) πεζογράφων, ποιητών, κριτικών θεάτρου, δοκιμιογράφων, ακόμη και μουσικοσυνθετών, στιχουργών και κινηματογραφιστών-σκηνοθετών ή ραδιοφωνικών παραγόντων –ιδιότητες που κατέχουν χάρη στα βασικά τους επαγγέλματα ή λειτουργήματα.

Κατηγορίες
ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ

Ανόργανη χημεία

Ο όρος “ανόργανη χημεία” άρχισε να καθιερώνεται περί τα τέλη του 18ου αιώνα, ακριβώς την ίδια εποχή που είχε επικρατήσει πλέον η θεωρία περί της αφθαρσίας της ύλης. Αρχικά είχε δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα στοιχεία εκείνα που συνδέονταν με έμβιους οργανισμούς των οποίων και ακολούθησε η ταυτοποίησή τους. Στη συνέχεια άρχισε η έρευνα και η μελέτη των διαφόρων στοιχείων και ενώσεων που δεν περιείχαν άνθρακα μέχρι που καθορίστηκαν επακριβώς οι διάφορες δομές τους.
Μετά και απ΄ αυτό ακολούθησε μια ύφεση των ερευνών αυτού του χώρου μέχρι που αποκαλύφθηκαν νέες χαρακτηριστικές ενώσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Τέτοιες ενώσεις για παράδειγμα ήταν οι γνωστές σήμερα ως «βοράνια», (ενώσεις βορίου με υδρογόνο), που παρουσιάζουν μοναδικές χημικές δομές. Συνεχιζόμενων των ερευνών αναπτύχθηκαν κεραμικά με πολύ μεγαλύτερες αντοχές που μπορεί ν΄ αντικαταστήσουν ακόμη και χάλυβα.

Κατηγορίες
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ

Οργανική χημεία

Οργανική Χημεία ονομάζεται ο κλάδος της Χημείας ο οποίος μελετά τη δομή, τις ιδιότητες, τη σύνθεση, τις αντιδράσεις και την παραγωγή των ενώσεων του άνθρακα που περιλαμβάνουν τους υδρογονάνθρακες και τα παράγωγά τους[1], με ορισμένες εξαιρέσεις (δείτε παρακάτω ποιες και γιατί). Αυτές μπορεί να περιέχουν και άλλα χημικά στοιχεία εκτός του άνθρακα, όπως το υδρογόνο, το άζωτο, το οξυγόνο, τα αλογόνα, το θείο, τον φωσφόρο, το πυρίτιο, το βόριο καθώς και διάφορα μέταλλα ή και μεταλλοειδή

Κατηγορίες
ΧΗΜΕΙΑ

Πολυμέσα

Ώρα για μελέτη
Λίγη Μουσική
Κατηγορίες
ΧΗΜΕΙΑ

Το πρώτο μου άρθρο

Ίδιου Ένα άρθρο για να δούμε πως δημιουργούμε αναρτήσεις στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Όμορφες αναρτήσεις με σωστό περιεχόμενο!

Καλή αρχή…!

Τα στοιχεία ενός άρθρου.

  • περιεχόμενο
  • δομή
  • αισθητική

This is the end … ή όχι;

Η βιβλιοθήκη μου

Κατηγορίες
Uncategorized

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!